SZORGALMATOS


A tartalomhoz

Egyesületi hírek

Civil szervezetekA Szorgalmatosért Egyesület életéből (2009)

A Szorgalmatosért Egyesület programokban gazdag, pályázatokban sikeres évet tud maga mögött.
Sikerült minden korosztálynak megtalálni,- persze ha kedve volt hozzá - a megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Nagyon sokan részt vettek ezeken, hiszen megtapasztalhatták a közösség éltető erejét, és azt, hogy együtt lenni jó. Kiszakadni a mindennapok taposómalmából, kicsit világot látni és a megszokottól eltérő dolgot csinálni.

Kora tavasszal a Mátrában voltunk gyalogtúrán, ahol különböző távokat teljesítettünk. Mindnyájunknak maradandó élményt és izomlázat okozott. Márciusban ellátogattunk a Móricz Zsigmond színházba, ahol a „Miniszter félre lép” című vígjátékot tekinthettük meg. Nagyon vidám este volt. Pünkösdkor a Hortobágyi Lovasnapokon voltunk. Olyan sikere volt ennek a programnak, hogy két buszt kellett indítani. Júniusban kivettük részünket a Hársfa Napok megszervezésében és lebonyolításában. Ugyancsak júniusban egy szabadtéri polgárőr bulit szerveztünk. Vidám bográcsolás, közös mezítlábas foci és jókedv jellemezte az együttlétet. Augusztusban a Sóstón jártunk, volt, ki a fürdőzést, és volt, ki a Vadasparkot választotta időtöltésnek. Nyár végén ellátogattunk az Adrenalin parkba, ahol különböző izgi dolgokat lehetett kipróbálni, majd felmentünk a Kékesre. Szeptemberben biciklitúrát szerveztünk Tokajba. A gyerekekkel a biciklizés után megmásztuk a Kopaszt, majd kis pihi után hazatekertünk. Ugyancsak szeptemberben második alkalommal megszerveztük az Egészségnapot, ahol különböző ingyenes vizsgálatokat lehetett elvégeztetni. Sokan eljöttek. Októberben ismét megszerveztük a Nyugdíjas napot, amivel sok idős embernek sikerült örömet okozni. November végén a polgárőrség évértékelő gyűlését tartottuk, utána vacsorával és zenével kedveskedtünk a meghívottaknak. Decemberben ismét házhoz ment a Mikulás. Ingyenesen kihordtuk a csomagokat a gyerekeknek.

Az egyesületen belül működő Hóvirág Népdalkör sikeresen működik, hiszen ebben az évben is számos fellépésen vettek részt, és különböző díjakat nyertek. Tarpán arany minősítést, az országos megmérettetésen Balmazújvárosban ugyancsak arany, és Beszterecen ezüst minősítést szereztek.

Tiszalökön a "Széles a Tisza" dalos találkozón a II. díjat hozták el. Gratulálunk nekik és büszkék vagyunk rájuk. Én szeretnék köszönetet mondani minden segítségért, amit ebben az évben kaptam. Hiszen ez a sok program csak több ember önzetlen munkájával valósulhatott meg, akik örömet akartak szerezni embertársaiknak.


Nagy PéternéSZÍNHÁZLÁTOGATÁS

Egyesületünk 2008. március 14-én színházlátogatást szervezett a nyíregyházi Móricz Zsigmond színházba. "Család ellen nincs orvosság" c. vígjátékot tekintettük meg, amely önfeledt kikapcsolódást jelentett számunkra. Az előadáson 50 fő vett részt.

BÁBSZÍNHÁZ


A gyerekeknek 2008.március 27-én bábelőadással kedveskedtünk.A "Katica Bábszínház" előadásában "A kíváncsi kis elefánt" című mesét láthatták az óvodás és iskolás gyerekek.FAÜLTETÉS

Az Egyesület az adó 1%-ból befolyt összeget a közhasznú célnak megfelelően fásításra fordította. Sikerült kb. 400 db fát elültetni Szorgalmatos területén, ezzel is szebbé és egészségesebbé tenni környezetünket.

Köszönet azoknak akik segítettek ennek megvalósításában!


POLGÁRŐRSÉG ÉVZÁRÓ GYŰLÉSE

2007. december 28-án tartotta a polgárőrség az évértékelő gyűlését. Munkájuk elismeréséül a Szorgalmatosért Egyesület vendégül látta a lelkes önkénteseket. A babgulyás és a pogácsa mellett egy jó hangulatú estét töltöttek el együtt.

NYERTES PÁLYÁZAT

2007. októberében Nemzeti Civil Alapprogram Észak-Alföldi Regionális Kollégiuma által meghirdetett pályázaton Egyesületünk "Működési támogatás" címen 100.000 Ft-ot nyert!

KIRÁNDULÁS

2007. augusztus 24-én és 26-án kirándulást szerveztünk a Duna kanyarba. Megtekintettük a Visegrádi Fellegvárat, a Királyi Palotát, valamint a csodálatos Esztergomi Bazilikát. A fiatalok és a bohémabb felnőttek kipróbálták a visegrádi bob pályát. Azt hiszem, hogy egy felejthetetlen napot töltöttünk el így együtt. Kirándulásokon közel 100-an vettek részt.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe